Catering – Warszawa i okolice

Jest kilka aspektów decydujących o świetnym samopoczuciu oraz udanej imprezie. My jesteśmy zdania, że jednym z najważniejszych jest… dobre jedzenie! Kierujemy się tą zasadą przyrządzając dla Was catering na imprezy okolicznościowe, przyjęcia świąteczne, a także catering dla firm. Catering to wygodne i chętnie wybierane rozwiązanie. Ministerstwo Smaku dąży do tego, by zapewnić nowatorską ofertę, której podstawowymi fundamentami są wyśmienite potrawy i ich oryginalne serwowanie. Usługi cateringowe świadczymy dla klientów indywidualnych oraz firm z Warszawy, jednak najbliższe lokalizacje również nie stanowią problemu.

Dlaczego warto wybrać catering Ministerstwa Smaku?

Nieszablonowe smaki i kompozycje dań
Chcemy, by nasz catering był zapamiętany na długo. Udaje nam się to osiągnąć dzięki nieszablonowym smakom – kochamy kontrasty i eksperymenty w kuchni. Kluczowe są także wrażenia wizualne, dlatego nasze dania wyróżniają się oryginalną kompozycją.

Wysoka jakość składników
Sekretem dobrego dania są wysokojakościowe i starannie dobrane składniki. Wykorzystujemy wyłącznie ekologiczne produkty, których smak wydobywamy za pomocą świeżych ziół i aromatycznych przypraw. Uwzględniamy wszystkie wartości odżywcze, by stworzyć odpowiednio zbalansowany posiłek. Nie używamy konserwantów i produktów przetworzonych.

Profesjonalna obsługa
Podczas realizacji usług cateringowych dbamy o najmniejsze detale. Niezwykle ważna jest dla nas relacja z klientem i wzajemne zaufanie. Nasi pracownicy podchodzą do swojej pracy z pełnym zaangażowaniem, a ponadto na nieustanie śledzimy trendy kulinarne, by spełniać Wasze oczekiwania.

Menu cateringowe
Oferujemy klika propozycji gotowego menu, które skomponowaliśmy na podstawie naszego doświadczenia. Jest to menu uniwersalne, pasujące do niemal każdego przyjęcia, które możemy także lekko zmodyfikować w zależności od potrzeb klientów. Zapewniamy także stworzenie indywidualnego menu cateringowego. Jeśli zależy Ci na nietypowych daniach to najlepsze rozwiązanie dla Ciebie. Menu skomponujemy po omówieniu wszelkich szczegółów i wyślemy je do Twojej akceptacji.

Zupy:

  • Krem z dyni
  • Rosół domowy z makaronem
  • Krem z cukinii
  • Żurek staropolski z jajkiem
  • Krem z pomidorów
  • Zupa grzybowa
  • Zupa gulaszowa węgierska

Danie na ciepło:

  • Polędwiczki wieprzowe zawijane boczkiem w sosie pieprzowym
  • Roladki drobiowe w sosie gorgonzola
  • Filet rybny w sezamie
  • Cordon Bleu (schab zawijany z szynką i serem w złocistej panierce)
  • Papryka faszerowana aromatycznym ryżem i warzywami
  • Łosoś grillowany z sosem chrzanowym
  • Filet drobiowy faszerowany rukolą i suszonymi pomidorami
  • Lasagne ze szpinakiem

Przekąski na zimno:

  • Melon zawijany szynką parmeńską
  • Śliwka zawijana w boczku
  • Vol au vent nadziewany pieczarkami
  • Roladki z łososia wędzonego z serkiem kozim
  • Tartaletki ze szpinakiem
  • Mini babeczki bankietowe wypełnione musem z szynki lub puszystym serkiem